Järjestäytynyt rikollisuus rehottaa 60-luvun Lontoossa – oululaisen Resistance Gamesin strategiapeli Company of Crime julkaistaan maailmanlaajuisesti

Company of Crimessa pelaaja sukeltaa svengaavan 60-luvun Lontoon alamaailman syövereihin. Aikakaudelle tyypilliset nuorisokulttuurin eri muodot – rokkareista rude boyhin, lemonheadeista modeihin ja friikkeihin – ovat kiinteä osa Lontoon alamaailmaan keskittyvää peliä. 

Rikollisimperiumin rakentamista

Company of Crimessa seurataan Krayn veljesten kaltaisten oikean maailman rikollislegendojen jalanjälkiä ja koetetaan luoda oma rikollisimperiumi laillisine kulisseineen. Pelattavaksi voi myös valita poliisit ja johtaa Scotland Yardin erikoisyksikköä Flying Squadia taistelussa aina politiikkoihin asti ulottuvaa rikollisvyyhteä vastaan. Peli on vuoropohjainen taktinen strategiapeli, jossa hallinnoidaan rikollisimperiumia Lontoon kartan äärellä ja lähetetään omia kätyreitä erilaisiin toimeksiantoihin ympäri Lontoota. Osa toimeksiannoista pelataan yksityiskohtaisesti läpi, ja niissä nyrkit viuhuvat ja oluttuopit särkyvät vastustajan otsaan. 

Rikollisilla pelatessa on pidettävä huoli, ettei anna poliiseille liikaa syytä sekaantua hämäräbisneksiin, joten varminta on jättää pyssyt kotiin, ettei turhia ruumiita pääse syntymään. ”Vahinkoja” kuitenkin sattuu, jolloin todistusaineisto on parempi tuhota. Liika poliisien kiinnostus johtaa vaivalla rakennettujen laillisten kulissien romahtamiseen ja koko uran loppumiseen – ellei sitten satu olemaan tarpeeksi vipuvartta tärkeisiin henkilöihin, joiden avulla saa Scotland Yardin niskaan hönkimistä hieman vähennettyä. 

Poliisilla pelatessa täytyy selvittää, missä rikoksia tapahtuu ja mitkä pubit, klubit, parturit ja muut ovat todellisuudessa rikollisperheiden hallussa. Ratsioissa pelkät pidätykset eivät riitä, sillä vielä oleellisempaa on ennättää ajoissa paikalle, ennen kuin epäillyt ehtivät tuhoamaan todistusaineiston rikollisista puuhistaan – tarkoittaapa se sitten salaisuudet paljastavaa kirjanpitoa tai huumeiden huuhtomista vessanpytystä.

Company of Crime julkaistaan myöhemmin tänä vuonna

Company of Crime tulee saataville myöhemmin tänä vuonna videopelien jakelualusta Steamiin. Oululaisen Resistance Gamesin esikoispelin julkaisee 90-luvulla perustettu pelijulkaisija 1C Entertainment. 

Katso julkaisutraileri: https://youtu.be/VmFB_ccNu4Q


Company of Crime

Alustat: PC (Windows, MacOS)

Julkaisuajankohta: kesä 2020

Julkaisija: 1C Entertainment

Kehittäjä: Resistance Games

Hinta: varmistuu myöhemmin

Resistance Games 

Resistance Games on oululainen pelistudio, joka kehittää strategiapelejä PC:lle ja konsoleille. Kahdeksan kokeneen pelialan ammattilaisen vuonna 2018 perustama studio on kasvanut 13 hengen tiimiksi, joka haluaa luoda puhuttelevia pelielämyksiä strategiapelifaneille.

1C Entertainment

1C Entertainment on kansainvälinen peliyritys ja julkaisija, jonka toimistot sijaitsevat Varsovassa, Gdanskissa, Prahassa, Budapestissa ja Moskovassa. Yhtiön toimialaan kuuluvat pelien tuotanto, jakelu ja digitaalisten pelien kehittäjille suunnatut palvelut. 1C Entertainmentin rosteriin kuuluu yli 100 peliä. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Anna Salomaa
toimitusjohtaja, Resistance Games
contact@resistancegames.com

resistancegames.com
www.1cpublishing.eu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *