Pelillistetty tautitietoisuusmenetelmä tehoaa tavallista tiedotusta paremmin

Psyon Games: Corona  Pelillistetty tautitietoisuusmenetelmä tehoaa tavallista tiedotusta paremmin psyongames corona 800x500

Terveysalan vuoden startup Psyon Games haluaa levittää tietoisuutta myös koronaviruksesta

Jyväskyläläisen Psyon Gamesin suunnitelmissa on lisätä Koronavirus-hahmo terveysaiheiseen mobiilipeliinsä. Antidote-mobiilipelissä taistellaan hyökkääviä bakteereja ja viruksia vastaan elimistön puolustusjärjestelmän soluja käyttäen.

Psyon Games voitti huhtikuun alussa pääpalkinnon terveysalan vuoden startupina. Palkinto myönnettiin kansainvälisen lääkealan ryhmittymän, Reuters Eventsin omistaman EyeForPharman tilaisuudessa Barcelonassa. EyeForPharma Barcelona Virtual on lääkealan suurin tapahtuma, jossa tänä vuonna oli yli 15 000 osallistujaa.

Antidote opettaa ja informoi pelaajaa rokotus- ja tautitietoisuudesta – pelillistetty tautitietoisuusmenetelmä on tehokas

Psyon Gamesin pelillistetty tautitietoisuusmenetelmä toimii lukujen valossa merkittävästi tehokkaammin kuin perinteinen tiedotustyö digitaalisissa kanavissa.

– Olemme havainneet, että tämä on paljon kustannustehokkaampi tapa houkutella ihmisiä terveystietoon kuin perinteiset tietopohjaiset kampanjat, Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgren kertoo arvostetulle Vaccines Today -verkkosivustolle.

– Lisäksi peli sitouttaa pelaajan monikymmenkertaisesti pidempään, kuin tavalliset terveystietoa sisältävät mainokset ja ilmoitukset, Rundgren jatkaa.

Psyon Gamesin käyttämää pelillistettyä tautitietoisuusmenetelmää on tutkittu ja sen tulokset puhuvat puolestaan. Antidote-kampanjassa peliteemaiset terveysmainokset keräsivät yli kolme kertaa enemmän klikkejä perinteisiin terveysmainoksiin verrattuna. Mainostaminen oli jopa 8 kertaa kustannustehokkaampaa ja 60 % edullisempaa.

Lisäksi pelissä vietetään yli 40 kertaa pidempi aika kuin perinteisillä infosivuilla.

Lähteet:

Psyon Games – The power of gamified information and how to use it to defeat the COVID-19 pandemic

Vaccines Today – Serious gamers have coronavirus ‘antidote’ in their sights

Lisätiedot: 

Valtteri Lahti, tuottaja valtteri.lahti@psyongames.com, +358 40 574 9006

Olli Rundgren, CEO olli.rundgren@psyongames.com, +358 44 278 851

www.psyongames.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *