Olkaa tyytyväisii – Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

SAADOT-Olkaa-tyytyvaisii  Olkaa tyytyväisii – Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä SAADOT Olkaa tyytyvaisii scaled

Nelihenkinen, helsinkiläinen rockyhtye Säädöt julkaisi ensimmäisen singlensä 20.5.2022. Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Kappaleen sanoitusten taustalla on yleistä turhautumista ja omakohtaista kokemusta ilmiöstä, joka on valitettavan yleistä myös suomalaisessa musiikkiskenessä. 

“Sanoitukset biisiin syntyivät samaan aikaan kesän 2021 #(skene)too-ilmiön kanssa. Monelle vanhemman liiton jäärälle heidän hyväksi kokemiensa piirien ahdistelu ja vähättely tuntui tulevan ihan puskista. Itselleni – naisena ja punk rock-musiikin tekemisen ja esiintymisen parissa viihtyneenä yksilönä – asia ei yllättänyt vähääkään”, kertoo Säädöt-yhtyeen laulaja Enni ja jatkaa: 

“Ahdistelua tapahtuu kaikkialla yhteiskunnassa ja ikäväkseni joudun sanomaan olevani kokemusasiantuntija. Tiedän laulavani sekä kirjoittavani monen naisen ja naiseksi määritellyn ajatuksia ääneen.”

Säädöt on uusi, mutta kokenut kokoonpano

Säädöt-yhtyeen kokoonpano koostuu helsinkiläisistä pitkän linjan soittajista. Yhtye viimeistelee parhaillaan studiossa toista singleään.

Säädöt: Olkaa tyytyväisii julkaistaan suoratoistopalveluissa 20.5.2022. Kappaleen lyriikkavideo julkaistaan samana päivänä YouTubessa. 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.