Keski-Suomen Kiinteistöviesti / Finnish language blog and content writer

Finnish language content and blog writer available

Are you searching for a Finnish language content or blog writer, maybe an article creator for your websites, magazines or newspapers? Contact me at esa@esalinna.fi.

I have been working for 25 years as a part-time freelance journalist and content writer. My work experience includes columns, articles, reviews, interviews, blogs and reports for newspapers, magazines, customer magazines and online.

I can write Finnish language quality articles within short deadlines. I can also provide SEO (search engine optimized) content and copywriting for online stores or other websites.

If needed, I can study the subject for the blog or article. You can also provide a full briefing, keywords, keyphrases and source material to make writing Finnish language blog or article faster and more cost-effective.

My clients include major media companies, marketing and communications agencies, organizations and startup companies.

Below you can see screenshots, links and examples of some magazines, newspapers and websites I have been writing Finnish language articles, interviews and blogs.

Article & blog examples in the Finnish language:

Sisällöntuotantoa ja artikkelien kirjoittamista (my blog at esalinna.fi)

A long interview of Finland’s ombudsman for children (The Finnish Bar Association magazine)

Client magazine of Telia InMics-Nebula (copywriting work) (PDF)

My columns in Suur-Jyväskylän Lehti (2018 alkaen)

Article in Terveys ja talous -lehti

Molarum: Salaojajärjestelmän salat (a blog)

An interview of the Finnish cancer nurse of the year  (KSSHP-lehti)

My articles and blogs in LinkedIn (julkaistu myös verkkosivuillani)

Pakoon pelaamalla (a blog article about escapism in A-Clinic LTD owned website: A-Clinic Ltd offers a wide range of substance abuse and mental health services )

A travel article about the Italian town of Cervia (Keskisuomalainen)

An interview of the band Around The Hole (Keskisuomalainen)

Articles in popular video gaming website Tilt.fi

Me tehdään mediaa – a guide for media education in youth work (PDF)

Articles in video gaming site KonsoliFIN

Sisällöntuotantoa ja artikkelien kirjoittamista

Tarvitsetko sisällöntuotantoa sekä blogien, artikkelien että haastattelujen kirjoittajaa verkkosivuille, asiakaslehtiin, aikakauslehtiin tai sanomalehtiin? Ota yhteyttä sähköpostitse esa@esalinna.fi tai puhelimitse +358 45 1249 566.

Olen toiminut noin 25 vuotta vapaana toimittajana, kirjoittaen kolumneja, artikkeleja, arvosteluja, haastatteluja ja raportteja sanomalehtiin, aikakauslehtiin, asiakaslehtiin, pienlehtiin ja verkkoon. Tarvittaessa otan myös valokuvat juttujen yhteyteen.

Kirjoitan nopealla tahdilla laadusta tinkimättä myös yritysten blogikirjoitukset ja verkkokauppojen hakukoneoptimoidut tuote-esittelyt sekä muut SEO-copywriting -työt. Lyhyesti sanottuna tarjolla on monipuolista sisällöntuotantoa kunkin asiakkaan tarpeisiin räätälöitynä.

Yhden miehen yritykseni Esa Linna PR Services tarjoaa erityisesti pienille peliyrityksille viestintäpalveluja, mutta myös muille startup-yrityksille ja yhdistyksille monipuolisia viestinnän tehtäviä ja sisällöntuotantoa. Mediatiedotteen suunnittelu, laadinta ja jakelu kohdennetusti eri viestimille hintaan 300 €. Kysy lisää!

Asiakkainani on isoja mediataloja, markkinointi- ja viestintätoimistoja, yhdistyksiä, muita organisaatioita ja startup-yrityksiä. Työskentelen tarvittaessa nopeasti ja joustavasti.

Sisällöntuotantoa viime vuosilta:

Muita linkkejä tekemääni sisällöntuotantoon ja muuhun osaamiseeni liittyen:

Esa Linna – viestinnän tekijä Jyväskylästä

Viestinnän ja sisällöntuotannon näytteitä

Finnish language content and blog writer available (sisällöntuotantoa myös ulkomaisille asiakkaille)

Esa Linna PR Services (suomeksi)

Esa Linna PR Services (in English)

LinkedIn-profiilini

Esa Linna PR Services LinkedInissä

Esa Linna PR Services Facebookissa

Esa Linna PR Services Twitterissä

Esa Linna Twitterissä

OP Kevytyrittäjä -profiili

OP Median haastattelu kevytyrittäjyydestä

Luennoitsija.fi -profiili

Yhteystiedot:


Esa Linna
puhelin: +358 45 1249 566
sähköposti: esa@esalinna.fi

Vastaan yksityisviesteihin LinkedInissä, lähetä verkostoitumispyyntö! Esa Linna PR Services -Facebook-sivun kautta tulleisiin viesteihin vastaan myös nopeasti.

Viestintäpalveluja Jyväskylästä - Esa Linna PR Services

Viestintäpalvelut yhden miehen viestintätoimistosta Jyväskylästä

Pienten ja isojen yritysten viestintää

Viestintäpalveluja Jyväskylästä - Esa Linna PR ServicesKymmenisen vuotta pelialalla toimittajana ja arvostelijana häärineenä päätin tarjota viestintäosaamistani pienille pelifirmoille. Samalla voin hyödyntää vuosien aikana hankittuja kontakteja ja kokemuksia.

Pienten ja nousevien peliyritysten kanssa keskusteltuani minut vakuutettiin viestintäpalvelujen olevan pienille alan yrityksille tarpeellista, sillä monilla firmoilla ei ole luonnollisesti henkilöstöä tiedottamiseen ja markkinointiin.

Tätä nykyä toteutan viestintää monipuolisesti niin pienille yrityksille kuin isommille markkinointiviestintätoimistoille, medioille ja yhdistyksille.

Viestintäpalveluihini kuuluvat esimerkiksi mediatiedotteiden suunnittelu, laatiminen ja toteutus sekä kohdennettu tiedotejakelu sadoille kotimaisille ja ulkomaisille medioille. Kauttani myös verkkomediaseuranta tavoitettavuus- ja näyttökertatilastoineen.

Yhden miehen viestintätoimisto (minä itse) toteuttaa myös artikkelit, blogit, haastattelut sekä hakukoneoptimoidut verkkosivujen SEO-tekstit. Artikkelien yhteyteen toimitan myös kuvaamani ja valmiiksi käsitellyt valokuvat. Pienimuotoisia videotuotantoja kannattaa kysyä myös!

Esa Linna:

Esa Linna PR Services - viestintäpalvelut yhden miehen viestintätoimistosta
Esa Linna

Olen jyväskyläläinen deadlineja kunnioittava viestinnän moniosaaja, joka tuottaa monipuolisesti, laadukkaasti ja tarvittaessa nopeasti tekstiä, valokuvia ja videoita. Esa Linna PR Services on yhden miehen liikkuva viestintätoimisto. Olen tehnyt sivutoimisesti vapaan toimittajan ja sisällöntuottajan tehtäviä yli 20 vuoden ajan. Päätyössäni toimin myös tiedottajana ja viestinnän tekijänä.

Yhteystiedot:

esa@esalinna.fi
puh. + 358 45 1249566
Y-tunnus: 2856038-4

Lisää tietoa, hintapolitiikkaa ja referenssejä verkkosivuiltani: http://pr.esalinna.fi/fi/
Esa Linna – vapaa toimittaja
OP Kevytyrittäjä -osaajasivu
LinkedInissä lisää referenssejä – lähetä verkostoitumispyyntö!
Lue myös: Kuinka peliyritysten kannattaa lähestyä medioita

 

Esa Linna – in English

Founder at Esa Linna PR Services. Ask for Content writing, copywriting, SEO copywriting, photographing and videos.

Esa Linna PR Services offers press and media services for independent, start-up gaming companies but also content writing and producing, copywriting, SEO copywriting, photographing and video making for variety of customers.

MONIPUOLISIA VIESTINTÄPALVELUJA I am a freelance journalist, with over 20 years of experience of writing for newspapers, magazines and online. I am looking forward to work full-time in the area of communications.

As a youth leader with 18+ years of experience, I specialize in youth information & counseling and media education. Currently my daytime work includes also communications, press releases, video production and audio recording & mixing, and teaching young people to produce their own content and music.

Kolumni: Lapsikielteisyyttä vai alkoholiongelmien ennaltaehkäisyä?

Kolumni on julkaistu aiemmin Suur-Jyväskylän lehdessä 13.2. 2019

Olin jokunen viikko sitten perjantai-iltapäivänä Jyväskylän keskustassa vaimoni ja puolivuotiaan tyttäremme kanssa, tarkoituksena istahtaa hetkeksi oluelle (minä) ja kahville (vaimo). Tytär nukkui lastenvaunuissa sikeästi. Koska tuohon aikaan ei useimmissa baareissa ole vielä ankara meininki, suunnistimme kävelykadulla sijaitsevaan, kaikin puolin siistiin ja siihen aikaan hiljaiseen anniskeluravintolaan.

Tarjoilija kehotti meitä kuitenkin kohteliaasti poistumaan, alaikäisen tyttäremme vuoksi. Ravintolan ohjeistuksen mukaan sillä ei ollut mitään väliä, että tytär oli edelleen lastenvaunuissa nukkumassa ja vain toinen vanhemmista joisi yhden miedon alkoholijuoman.

Ehdottomuus saattoi toki johtua myös ravintolan K18-oheistoiminnasta, jonka tuotoista menee komea osuus opetus- ja kulttuuriministeriölle esimerkiksi nuorisotyön edistämiseen. Syynä saattoi myös olla se, että vakioasiakkaat hämmentyvät nähdessään lapsiperheen, eikä meidänkaltaisiamme asiakkaita haluta paikalle. Suomen laista ei kiellolle kuitenkaan syytä löydy.

Tämä oli muistaakseni toinen kerta, kun minua kehotetaan poistumaan jyväskyläläisestä ravintolasta. Toinen kerta tapahtui 20 vuotta sitten, kun demonstroin opiskelijaporukallemme mäkihyppyasentoa pöydällä. Sillä kerralla vika oli vain ja ainoastaan minussa.

Ymmärrän kyllä, että alkoholiongelmien luvatussa maassamme ravintolat ovat varuillaan eivätkä ne halua häiriötilanteita ja huonoa mainetta. Suomalaisen ehdottomuuden myötä säännöistä ei haluta joustaa eikä ajatella itse. On helpompi kieltäytyä, oli tilanne mikä hyvänsä.

Jokainen vähänkin etelämpänä Euroopassa käynyt huomaa Suomesta puuttuvan perhekeskeisyyden, joka korostuu myös ravintoloissa ja niiden käytännöissä. Lapset voivat olla muissa maissa menossa mukana iltaan asti. Suomessa puolestaan lapsikielteisyys korostuu entisestään kohtaamiemme tiukkojen ukaasien myötä, vaikka se ei liene tarkoitus.

Voi vain kuvitella, minkälaista elämä on aikuisia ihmissuhteita kaipaavilla yksinhuoltajilla, joilla vaihtoehdot ovat ostoskeskusten ketjumestat tai lastenvaunuille liian ahtaat, trendikkäät kahvilat. Nämäkin sulkeutuvat Jyväskylässä jo iltayhdeksältä. Ei ihme, jos suomalaisia ahdistaa, jos tälläkin tavalla suljetaan ulkopuolelle. Kaikilla kun ei ole mahdollisuutta saada lasta hoitoon ilta-aikaan, jolloin muut aikuiset lähtevät vapaalle.

Suomalaisten lapsikielteisyys näkyy myös syntyvyyden laskussa, joka tutkijoiden mukaan on tulevaisuudessa melkoinen ongelma, sillä kohta meillä ei ole työntekijöitä ja eläkkeiden maksajia. Tähän soppaan kun lisää maahanmuuttopolitiikan kiristämisen ja (tutkimustenkin mukaan) sisäsiittoisuuden, voimmekin tulevaisuudessa vaihtaa kansallishymniksi Dueling Banjos -kappaleen, joka muistetaan erityisesti Syvä Joki -elokuvasta.

https://www.youtube.com/watch?v=gsC4kf6x_Q0

Katsastuksessa kuvankäsittelysovellus Snapseed

Alun perin Nik Softwaren kehittämä ja sittemmin Googlen ostama Snapseed on lempparini puhelinten kuvankäsittelysovelluksista. Täysin maksuton ja mainosvapaa sovellus on todella tehokas ja monipuolinen. Tein sunnuntaina 8.4. 2018 LinkedIniin pikaisesti videon pään asennon muokkausmahdollisuudesta, mutta ajattelin kirjoittaa vähän pidemmästikin aiheesta. Artikkelin lopussa toinenkin video.

Snapseed sisältää myös valmiita filttereitä, mutta parhaisiin tuloksiin pääsee tutustumalla sen lukuisiin ominaisuuksiin ja opettelemalla niiden käytön.

Ohjelmalla voi vaikkapa rajata kuvia haluamaansa kokoon, muuttaa perspektiiviä, kiertää, tarkentaa, säätää kontrastia ja valoisuutta, muuttaa mustavalkoiseksi ja lisätä tekstejä ja kehyksiä. Snapseed tukee myös RAW DNG -kuvia, jolloin vaativiempienkin valokuvien käsittely onnistuu tarvittaessa mobiilisti. Muutamat ominaisuudet nostavat sen muiden ohjelmien yläpuolelle, enkä ole pitkään aikaan tarvinnut muita sovelluksia kuvien käsittelyyn puhelimellani.

Snapseedin valikoidut ominaisuudet

Eniten käytän itse kuvan valoisuuteen liittyviä valintoja, kuten kuvan varjoisten ja kirkkaiden alueiden säätömahdollisuuksia.

Toinen usein käyttämäni ominaisuus on valikoiva korjaus. Snapseedissa voi korjata valotusta, kylläisyyttä ja kirkkautta valikoivasti kuvan yksittäisten osien kohdalta, joka mahdollistaa todella yksityiskohtaiset viilaukset.

HDR- ja draama -valinnat sopivat joskus vaikkapa maisemakuvien korostamiseen, jos niitä käyttää harkiten.

Sumennuksella voi pehmentää vaikkapa taustaa, samalla kun kasvot jäävät tarkoiksi. Erityisesti muotokuvissa näppärä ominaisuus.

Muotokuvia korjatessa Kasvojen parannus -ominaisuudella silmiin saa helposti kirkkautta, mutta sillä voi parantaa kasvojen valaistusta tai ihon sävyjä.

Kasvojen asennon korjaus toimii yllättävänkin hyvin ja sitä harkiten käyttämällä lopputuloksesta tulee luonnollinen.

Google Play -sivuilta tai Applen App Storesta näet sovelluksen ominaisuuslistauksen.