Jyväskylän Digi & Game Centerin toiminta vaarassa komean alun jälkeen

Digi & Game Centerin joukkorahoituskampanja  Jyväskylän Digi & Game Centerin toiminta vaarassa komean alun jälkeen DGC mesenaatti 2020 800x488

Peliosuuskunta Expa tavoittelee joukkorahoituskampanjalla jatkon turvaamista

Jyväskylässä sijaitsevan, keskisuomalaisen peli- ja digialan yhteisö Digi & Game Centerin toiminta on vaarantunut koronaviruskriisin vuoksi. Toiminnan turvaamiseksi on aloitettu joukkorahoituskampanja 3.4. – 24.5.2020 väliseksi ajaksi.

Digi & Game Center kokoaa tiloihinsa keskisuomalaisia peli- ja digialan osaajia.

– Olemme tehneet yli seitsemän vuotta töitä Digi & Game Centerin eteen. Yritykset ovat sijoittuneet sen ansiosta Jyväskylään ja olemme avanneet keskusteluja perinteisillekin teollisuuden aloille, kertoo Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja Tuomas Roininen.

Digi & Game Centerin operaattorina toimivan Peliosuuskunta Expan liiketoiminnan kannalta merkittävät toiminnot kuten tapahtumien ja koulutusten järjestäminen sekä tilojen vuokraukset eivät ole tällä hetkellä mahdollisia. 

Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen ja avoin yhteisö

Kokonaisuus on Roinisen mukaan poikkeuksellinen Suomen sisällä moninaisuutensa ansiosta. Tuomas Roininen kertoo Peliosuuskunta Expan auttaneen yrityksien, työpaikkojen ja tutkimuksen perustamisessa Jyväskylän alueelle. Expa on näin ollut kytköksissä tuhanteen ihmiseen. Suvi Liukkonen poikkitaiteellisesta agentuurista, W1llou Agencysta on yksi Digi & Game Centerin vuokralaisista sekä Peliosuuskunta Expan tapahtumatuottaja,

– Digi & Game Center on mahdollistanut yritykseni laajentumisen: sain järkevällä vuokralla toimiston, johon voin avata oman taidekaupan. Lisäksi DGC on tarjonnut loistavan yhteisön, jonka kanssa voi jakaa niin yrittäjyyden ylä- kuin alamäet ja keskustella avoimesti asiasta kuin asiasta. Olen aiemmin käynyt vierailuilla erilaisissa toimistoyhteisöissä, mutta DGC:n porukan avoimuus ja rentous on aivan omaa luokkaansa. Ehdottomasti tällainen helmi pitää säilyttää Jyväskylässä ja siksi olen ostanut Digi & Game Centterin Korona Aid -kampanjan vastikkeita. Tällaista keskusta kannattaa ehdottomasti tukea! , Liukkonen vakuuttaa.

Digi & Game Centerin eräs hankepartnereista on oululainen pelialan yritys Fingersoft. Jyväskylän Yliopiston pelitutkimuspuolen toimijat tuovat yhdessä JAMKin pelikoulutusohjelman ja esports-toiminnan kanssa uuden kokonaisuuden Jyväskylän pelialan ekosysteemiin.

Terveysalan vuoden startupina palkittu Psyon Games on Digi & Game Centerin vuokralainen

Jyväskylän Digi & Game Centerin toiminta vaarassa komean alun jälkeen wandasavedgc 683x1024
Wanda O Rly eli Valtteri Lahti
kuva (c) Marianne Hautsalo

Yksi Digi & Game Centerin vuokralaisista on huhtikuun alussa terveysalan vuoden startupin pääpalkinnon voittanut Psyon Games. Palkinto myönnettiin kansainvälisen lääkealan ryhmittymän, Reuters Eventsin omistaman EyeForPharman tilaisuudessa Barcelonassa.

Valtteri Lahti on Psyon Gamesin tuottaja, joka sivutoimisesti esiintyy ja kouluttaa Wanda O Rly -roolihahmossa.

Olen molemmissa rooleissa sekä tuottanut että ostanut palveluita Expan alla toimivilta firmoilta sekä toiminut tiiviissä yhteistyössä itse osuuskunnan kanssa. Samalla olemme luoneet aivan poikkeuksellista kaikkia hyödyttävää luottamuksen kulttuuria, josta monilla muilla teollisuudenaloilla olisi paljon opittavaa, Lahti pohtii.

Hänen mukaansa Digi & Game Centerin tilat moninkertaistavat hedelmällisen yhteistyökulttuurin tehokkuuden.

– Samalla tilat tuottavat vastaavasti moninkertaisen määrän lisäarvoa yksittäisiin firmoihin verrattuna, Lahti jatkaa.

Digi & Game Center on edelläkävijä ja kansainvälisten liiketoimintojen edistäjä

Tuomas Roininen ja Valtteri Lahti vakuuttavat Digi & Game Centerin olevan tärkeä osa jyväskyläläistä liiketoimintaa.

– Digi & Game Center on tulevaisuutta, jota Keski-Suomi tarvitsee. Se on uusien kansainvälisten ja skaalautuvien liiketoimintojen edistäjä, edelläkävijä XR/VR/AR -toiminnassa sekä e-urheilun valmentamisessa, Roininen muotoilee ja kehuu paikallisten korkeakoulujen kanssa jo aloitettua yhteistyötä.

Valtteri Lahti kertoo yhteisöllisyyden ja avoimen kulttuurin olevan digi- ja pelialan suurimpia vahvuuksia.

– Harvalla muulla alalla edes harkittaisiin ideaa useamman yrityksen yhteisistä tiloista. Yhteisöllisyys on yhteistyötä, osaamisen ja resurssien jakamista ja uusia arvoketjuja. Yhdessä firmat täydentävät toisiaan, kykenevät suurempiin saavutuksiin ja uskaltavat ajatella kunnianhimoisemmin, Lahti ilmaisee.

Jyväskylän Digi & Game Center (DGC)

DGC on mahdollistanut 16 yrittäjälle ja yritykselle toimisto-, neuvottelu- ja tapahtumatilat resurssiviisaasti ja kustannustehokkaasti, tilat Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) pelinkehittäjäkoulutuksen Demo Labille, GamePit -tilan JAMK:in nuorten pelivalmennuksille sekä tiloja luennoille, koulutuksille ja XR-AR-VR-studiolle. DGC avattiin vuoden alussa ja helmikuun 2020 loppuun mennessä DGC:llä oli käynyt jo yli 1000 vierailijaa. 

Kurkkaa Digi & Game Centerin sisälle 360-kameralla kuvatun kokonaisuuden avulla: https://my.matterport.com/show/?m=tGEm1yhqJ6t

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston tervehdys:

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston tervehdys Digi & Game Centerille

Digi & Game Centerin nettisivut:

www.digigamecenter.org

Lisätiedot: 

Joukkorahoituskampanja:

Suvi Liukkonen, +358443086221 / sales@expa.fi

Peliosuuskunta Expa / Digi & Game Center:

Tuomas Roininen, +358503800991 / tuomas.roininen@expa.fi

Valtteri Lahti, Psyon Games:

+358 40 574 9006 / valtteri.lahti@psyongames.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *