Katsastuksessa kuvankäsittelysovellus Snapseed

Alun perin Nik Softwaren kehittämä ja sittemmin Googlen ostama Snapseed on lempparini puhelinten kuvankäsittelysovelluksista. Täysin maksuton ja mainosvapaa sovellus on todella tehokas ja monipuolinen. Tein sunnuntaina 8.4. 2018 LinkedIniin pikaisesti videon pään asennon muokkausmahdollisuudesta, mutta ajattelin kirjoittaa vähän pidemmästikin aiheesta. Artikkelin lopussa toinenkin video.

Snapseed sisältää myös valmiita filttereitä, mutta parhaisiin tuloksiin pääsee tutustumalla sen lukuisiin ominaisuuksiin ja opettelemalla niiden käytön.

Ohjelmalla voi vaikkapa rajata kuvia haluamaansa kokoon, muuttaa perspektiiviä, kiertää, tarkentaa, säätää kontrastia ja valoisuutta, muuttaa mustavalkoiseksi ja lisätä tekstejä ja kehyksiä. Snapseed tukee myös RAW DNG -kuvia, jolloin vaativiempienkin valokuvien käsittely onnistuu tarvittaessa mobiilisti. Muutamat ominaisuudet nostavat sen muiden ohjelmien yläpuolelle, enkä ole pitkään aikaan tarvinnut muita sovelluksia kuvien käsittelyyn puhelimellani.

Snapseedin valikoidut ominaisuudet

Eniten käytän itse kuvan valoisuuteen liittyviä valintoja, kuten kuvan varjoisten ja kirkkaiden alueiden säätömahdollisuuksia.

Toinen usein käyttämäni ominaisuus on valikoiva korjaus. Snapseedissa voi korjata valotusta, kylläisyyttä ja kirkkautta valikoivasti kuvan yksittäisten osien kohdalta, joka mahdollistaa todella yksityiskohtaiset viilaukset.

HDR- ja draama -valinnat sopivat joskus vaikkapa maisemakuvien korostamiseen, jos niitä käyttää harkiten.

Sumennuksella voi pehmentää vaikkapa taustaa, samalla kun kasvot jäävät tarkoiksi. Erityisesti muotokuvissa näppärä ominaisuus.

Muotokuvia korjatessa Kasvojen parannus -ominaisuudella silmiin saa helposti kirkkautta, mutta sillä voi parantaa kasvojen valaistusta tai ihon sävyjä.

Kasvojen asennon korjaus toimii yllättävänkin hyvin ja sitä harkiten käyttämällä lopputuloksesta tulee luonnollinen.

Google Play -sivuilta tai Applen App Storesta näet sovelluksen ominaisuuslistauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *